Aubergine-lasagne
Een Italiaanse favoriet met een twist: lasagne met laagjes van aubergine. Ontdek het perfecte comfortgerecht.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, groente en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak 2 min. mee. Voeg de melk toe en laat al roerend op hoog vuur bijna helemaal inkoken, dit duurt ca. 5 min.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken, haal de deksel van de pan en kook nog 10 min. zodat de saus iets indikt.
Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergineplakken in delen, 4-5 min. Keer halverwege.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgend ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de aubergine en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen.
Bak de lasagne ca. 30-35 min. in het midden van de oven.
Aubergine-lasagne
Een Italiaanse favoriet met een twist: lasagne met laagjes van aubergine. Ontdek het perfecte comfortgerecht.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
35 min. bereiden
20 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, groente en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak 2 min. mee. Voeg de melk toe en laat al roerend op hoog vuur bijna helemaal inkoken, dit duurt ca. 5 min.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken, haal de deksel van de pan en kook nog 10 min. zodat de saus iets indikt.
Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergineplakken in delen, 4-5 min. Keer halverwege.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgend ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de aubergine en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen.
Bak de lasagne ca. 30-35 min. in het midden van de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
100 g bleekselderij
150 g winterpenen
1½ el milde olijfolie
75 g spekreepjes
300 g half-om-halfgehakt
1 el tomatenpuree
1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
200 ml volle melk
500 g passata
2 aubergines
150 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
grillpan
ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)