Tagliatelle alla bolognese
Echt zo’n Italiaanse klassieker deze stevige rode saus. Om meteen veel van te maken en in te vriezen.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes. Verhit in een braadpan de helft van de boter. Bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Schep de spek uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 4 min. zachtjes.
Voeg het gehakt toe en bak het ca. 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toe. Knip de Italiaanse kruiden fijn en voeg aan de saus toe. Laat de saus met deksel 20 min. zachtjes stoven.
Kook intussen in een grote pan de tagliatelle met ruim water en zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken. Neem het laurierblad uit de saus en roer de spekreepjes door de saus. Dien de tagliatelle en saus apart op. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Tagliatelle alla bolognese
Echt zo’n Italiaanse klassieker deze stevige rode saus. Om meteen veel van te maken en in te vriezen.
hoofdgerecht
null personen
965 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes. Verhit in een braadpan de helft van de boter. Bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Schep de spek uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 4 min. zachtjes.
Voeg het gehakt toe en bak het ca. 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toe. Knip de Italiaanse kruiden fijn en voeg aan de saus toe. Laat de saus met deksel 20 min. zachtjes stoven.
Kook intussen in een grote pan de tagliatelle met ruim water en zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken. Neem het laurierblad uit de saus en roer de spekreepjes door de saus. Dien de tagliatelle en saus apart op. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
30 g ongezouten roomboter
125 g magere spekreepjes
250 g mager rundergehakt
250 g half-om-halfgehakt
150 ml rode wijn
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
1 blaadje gedroogde laurierblaadjes
1 mespunt kristalsuiker
15 g verse Italiaanse kruiden
400 g tagliatelle
100 g Parmigiano Reggiano