Kaneelbroodjes met walnoten en rozijnen
Kaneelbroodjes zijn al heel lekker van zichzelf, maar deze met walnoten en rozijnen zijn pas echt om je vingers bij af te likken.
20 min. bereiden / 20 min. oventijd / 1 uur 45 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Doe de melk en ⅓ van de boter (op kamertemperatuur) in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit en voeg de gist toe als de boter gesmolten is. Doe de bloem in een kom met het zout en de vanillesuiker. Voeg het melkmengsel toe en kneed tot samenhangend deeg. Vorm er een bal van en laat in een met bloem bestoven en met een schone theedoek afgedekte kom 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek.
Meng de basterdsuiker en kaneel door de rest van de zachte boter. Hak de noten in stukjes. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm. Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Bestrooi met de noten en rozijnen. Rol het deeg op en snijd in 8 gelijke stukken. Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg de deegrolletjes erin: 1 in het midden, de rest eromheen. Laat afgedekt nog 45 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de broodjes met wat extra melk. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 1 uur afkoelen. Meng de poedersuiker met het water. Besprenkel de broodjes met het glazuur.
Kaneelbroodjes met walnoten en rozijnen
Kaneelbroodjes zijn al heel lekker van zichzelf, maar deze met walnoten en rozijnen zijn pas echt om je vingers bij af te likken.
null porties
395 kcal
20 min. bereiden
105 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Doe de melk en ⅓ van de boter (op kamertemperatuur) in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit en voeg de gist toe als de boter gesmolten is. Doe de bloem in een kom met het zout en de vanillesuiker. Voeg het melkmengsel toe en kneed tot samenhangend deeg. Vorm er een bal van en laat in een met bloem bestoven en met een schone theedoek afgedekte kom 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek.
Meng de basterdsuiker en kaneel door de rest van de zachte boter. Hak de noten in stukjes. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm. Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Bestrooi met de noten en rozijnen. Rol het deeg op en snijd in 8 gelijke stukken. Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg de deegrolletjes erin: 1 in het midden, de rest eromheen. Laat afgedekt nog 45 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de broodjes met wat extra melk. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 1 uur afkoelen. Meng de poedersuiker met het water. Besprenkel de broodjes met het glazuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
175 ml volle melk
75 g ongezouten roomboter
7 g gedroogde gist
300 g tarwebloem
¼ tl zout
32 g vanillesuiker
75 g donkere basterdsuiker
3 tl gemalen kaneel
75 g ongebrande walnoten
75 g rozijnen
50 g poedersuiker
1 el kraanwater
Dit heb je nodig
schone theedoek
deegroller
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier