Carrot dog met rodekool, avocado en tahindressing
Door de marinade van de wortel heb je niet eens door dat je een vegetarische hotdog eet!
Aan de slag
Spoel de knakwortels af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan en gril de knakwortels in ca. 3 min. bruin en gaar.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd dit in blokjes van ca. een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en -rasp met de tahin, de sesamolie en de suiker tot een dressing. Meng met de rodekool.
Hak de koriander grof. Snijd de broodjes aan één kant in. Verdeel de rodekool en knakwortels over de broodjes. Bestrooi met de blokjes avocado en koriander.
Carrot dog met rodekool, avocado en tahindressing
Door de marinade van de wortel heb je niet eens door dat je een vegetarische hotdog eet!
null porties
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de knakwortels af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan en gril de knakwortels in ca. 3 min. bruin en gaar.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd dit in blokjes van ca. een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en -rasp met de tahin, de sesamolie en de suiker tot een dressing. Meng met de rodekool.
Hak de koriander grof. Snijd de broodjes aan één kant in. Verdeel de rodekool en knakwortels over de broodjes. Bestrooi met de blokjes avocado en koriander.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
10 knakwortels
1 eetrijpe avocado
1 limoen
2 el tahin
2 tl sesamolie
1 tl fijne kristalsuiker
300 g gesneden rodekool
15 g verse koriander
10 witte puntjes
Dit heb je nodig
grillpan