Ovenschotel met aardappelpuree, gehakt & bloemkoolrijst
Dankzij de bloemkoolrijst heb je met deze ovenschotel al een flinke portie van je groente binnen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een grote koekenpan met anti aanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de vadouvan, peper en eventueel zout in 10 min. goudbruin en krokant. Voeg halverwege de bloemkoolrijst toe en bak al omscheppend mee.
Verdeel over een ronde ovenschaal. Roer de aardappelpuree los met de geraspte kaas en verdeel in een laag over het gehaktmengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Ovenschotel met aardappelpuree, gehakt en bloemkoolrijst
Instructievideo - 00:20 min.
Ovenschotel met aardappelpuree, gehakt & bloemkoolrijst
Dankzij de bloemkoolrijst heb je met deze ovenschotel al een flinke portie van je groente binnen.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een grote koekenpan met anti aanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de vadouvan, peper en eventueel zout in 10 min. goudbruin en krokant. Voeg halverwege de bloemkoolrijst toe en bak al omscheppend mee.
Verdeel over een ronde ovenschaal. Roer de aardappelpuree los met de geraspte kaas en verdeel in een laag over het gehaktmengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g half-om-halfgehakt
1 el vadouvan
800 g koelverse bloemkoolrijst
800 g koelverse aardappelpuree
175 g geraspte Goudse oude kaas 48+
Dit heb je nodig
koekenpan met antiaanbaklaag
ronde ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)