Portobelloburger
Deze no meat burger is vegan proof!
Aan de slag
Boen de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de portobello aan de open kant 5 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 5 min. Bestrooi met peper en zout.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng 1 el sap (per 4 personen) samen met het rasp door de winterpeen.
Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Verkruimel de greek white.
Snijd de broodjes open en besmeer alle snijkanten met de hummus. Beleg met de spinazie, leg de portebello met de snijkant naar beneden op de spinazie en beleg verder met de feta, rode ui, winterpeen en extra spinazie.
Portobelloburger
Instructievideo - 00:27 min.
Portobelloburger
Deze no meat burger is vegan proof!
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de portobello aan de open kant 5 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 5 min. Bestrooi met peper en zout.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng 1 el sap (per 4 personen) samen met het rasp door de winterpeen.
Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Verkruimel de greek white.
Snijd de broodjes open en besmeer alle snijkanten met de hummus. Beleg met de spinazie, leg de portebello met de snijkant naar beneden op de spinazie en beleg verder met de feta, rode ui, winterpeen en extra spinazie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 portobello's
1 el milde olijfolie
300 g winterpeen
½ citroen
1 kleine rode ui
100 g AH Terra plantaardige plak (alternatief voor witte kaas)
4 No Fairytales paprika-chili hamburgerbollen
200 g hummus rode biet
50 babyspinazie