Traybake met mandarijn en kip
De sappigste appeltjes van oranje vind je in deze kleurrijke traybake.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
Boen ⅓ van de manderijnen schoon en rasp de oranje schil. Meng het rasp door de mosterd. Bestrijk de kipdijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.
Halveer alle mandarijnen overdwars. Leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de traybake 25-30 min. in het midden van de oven.
Schep aan tafel op elk bord 1 of 2 mandarijnenhelften en knijp wat van het sap over het gerecht.
Traybake met mandarijn en kip
De sappigste appeltjes van oranje vind je in deze kleurrijke traybake.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
Boen ⅓ van de manderijnen schoon en rasp de oranje schil. Meng het rasp door de mosterd. Bestrijk de kipdijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.
Halveer alle mandarijnen overdwars. Leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de traybake 25-30 min. in het midden van de oven.
Schep aan tafel op elk bord 1 of 2 mandarijnenhelften en knijp wat van het sap over het gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
700 g AH Biologisch kikkererwten in pot
3 mandarijnen
2 el Marne zoete mosterd
4 kipdijfilets
1¼ kg ovengroente courgette, rode paprika en peen
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
zeef
bakpapier