Fishpie met aardappelpuree en groene kruiden
Oh my, oh my, wie heeft er zin in fishpie? Verstop verse groente en kabeljauw onder een aardappeldakje en schuif het in de oven. Zo gedaan!
Aan de slag
Laat de tuinerwtjes met worteltjes en de kabeljauw ontdooien. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano, salie en tijm uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Voeg de takjes rozemarijn toe aan het kookwater van de aardappelen.
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af, verwijder de rozemarijn en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de helft van de fijngesneden kruiden en de melk toe.
Breek de vis in stukken en meng met de rest van de kruiden, de ui en de tuinerwten met wortelen. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bak in ca. 30 min. in de oven.
Fishpie met aardappelpuree en groene kruiden
Oh my, oh my, wie heeft er zin in fishpie? Verstop verse groente en kabeljauw onder een aardappeldakje en schuif het in de oven. Zo gedaan!
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Laat de tuinerwtjes met worteltjes en de kabeljauw ontdooien. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano, salie en tijm uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Voeg de takjes rozemarijn toe aan het kookwater van de aardappelen.
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af, verwijder de rozemarijn en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de helft van de fijngesneden kruiden en de melk toe.
Breek de vis in stukken en meng met de rest van de kruiden, de ui en de tuinerwten met wortelen. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bak in ca. 30 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
750 g diepvries tuinerwten met wortelen
400 g diepvries kabeljauw
1 kg AH BASIC iets kruimige aardappelen
20 g verse Italiaanse kruidenmix
2 middelgrote uien
200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)