Empanada’s met spruitjes & gehakt
Empanada's kun je ongebakken invriezen; op de dag zelf bak je ze al in 20 min. af in de oven.
Aan de slag
Snijd de boter in stukjes en maal in de keukenmachine met de bloem, roomkaas, azijn, bakpoeder, het water en het zout tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie, druk plat en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook en de jalapeñoplakjes heel fijn. Snijd de spruitjes in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt en de paprikapoeder toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Roer de spruiten en de prei erdoor en bak nog 5 min. Roer de pijnboompitten en jalapeño erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ca. 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Kneed het deeg kort door. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Steek er met het uitsteekrondje 30 rondjes uit. Schep een eetlepel van het spruitmengsel op elk rondje, bestrijk de randjes met wat water. Vouw het deeg tot halve maantjes en druk de randen dicht.
Klop het ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak ca. 20 min. in de oven.
Empanada’s met spruitjes & gehakt
Empanada's kun je ongebakken invriezen; op de dag zelf bak je ze al in 20 min. af in de oven.
null porties
215 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de boter in stukjes en maal in de keukenmachine met de bloem, roomkaas, azijn, bakpoeder, het water en het zout tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie, druk plat en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook en de jalapeñoplakjes heel fijn. Snijd de spruitjes in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt en de paprikapoeder toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Roer de spruiten en de prei erdoor en bak nog 5 min. Roer de pijnboompitten en jalapeño erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ca. 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Kneed het deeg kort door. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Steek er met het uitsteekrondje 30 rondjes uit. Schep een eetlepel van het spruitmengsel op elk rondje, bestrijk de randjes met wat water. Vouw het deeg tot halve maantjes en druk de randen dicht.
Klop het ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak ca. 20 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g ongezouten roomboter
570 g tarwebloem
260 g roomkaas
3 el azijn
2 tl bakpoeder
2 el water
1 tl zout
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
30 g jalapeñoplakjes in pot
350 g geschoonde spruitjes
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
1 tl milde paprikapoeder
200 g fijngesneden prei
40 g pijnboompitten
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
uitsteekrondje (Ø 12 cm)