Zaanse kaasfondue
De geheimen van deze Hollandse kaasfondue? Niet alleen de Zaanlander kaas, maar ook de rookworst!
Aan de slag
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in stukjes. Kook de broccoli, wortel en bloemkool 3 min. Giet af.
Rasp ondertussen alle kaas. Halveer de paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommers in 3 stukken en verdeel met de snoeptomaten over schaaltjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Snijd het stokbrood in plakjes.
Halveer de knoflook en wrijf de gietijzeren pan of fonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten. Dit duurt ca. 8 min.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, worst en het brood.
Zaanse kaasfondue
De geheimen van deze Hollandse kaasfondue? Niet alleen de Zaanlander kaas, maar ook de rookworst!
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in stukjes. Kook de broccoli, wortel en bloemkool 3 min. Giet af.
Rasp ondertussen alle kaas. Halveer de paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommers in 3 stukken en verdeel met de snoeptomaten over schaaltjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Snijd het stokbrood in plakjes.
Halveer de knoflook en wrijf de gietijzeren pan of fonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten. Dit duurt ca. 8 min.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, worst en het brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
280 g Veluwse rookworsten fijn
800 g koelverse broccoli, wortel, bloemkool
200 g Zaanlander oud 48+
200 g Zaanlander jong belegen 48+ kaas
200 g Zaanlander jong 48+
350 g snoepgroentemix
2 stronken witlof
1 vers rustiek stokbrood wit
1 teen knoflook
200 ml droge witte wijn
1 el citroensap
1 el maizena
2 el kirsch
Dit heb je nodig
kaasfonduepan