Chocolademousse met melkchocolade
Hoe snel heb jij je schaaltje chocomousse leeg gelepeld?
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes. Doe met de boter in een vuurvaste kom, zet in een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom uit de pan, roer het chocolademengsel met een garde en laat iets afkoelen. Laat de pan op het vuur staan.
Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom, zet in de pan kokend water en klop in 4 min. licht en luchtig. De kom mag het water niet raken. Haal van het vuur en klop door. Meng door het chocolademengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf. Roer een kwart van de slagroom met een lepel goed door het chocolademengsel. Roer voorzichtig met een spatel de rest van de slagroom er luchtig door, meng niet te lang. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes of glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Chocolademousse met melkchocolade
Hoe snel heb jij je schaaltje chocomousse leeg gelepeld?
nagerecht
null personen
770 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes. Doe met de boter in een vuurvaste kom, zet in een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom uit de pan, roer het chocolademengsel met een garde en laat iets afkoelen. Laat de pan op het vuur staan.
Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom, zet in de pan kokend water en klop in 4 min. licht en luchtig. De kom mag het water niet raken. Haal van het vuur en klop door. Meng door het chocolademengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf. Roer een kwart van de slagroom met een lepel goed door het chocolademengsel. Roer voorzichtig met een spatel de rest van de slagroom er luchtig door, meng niet te lang. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes of glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g melkchocolade
100 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
3 el witte basterdsuiker
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
vuurvaste kom
garde