Kip uit de oven met cajunkruiden, ovengroente en tomatensalsa
bewaar
bewaar

Kip uit de oven met cajunkruiden, ovengroente en tomatensalsa

Ga je voor kippendij, kippenvleugel of kippenpoot? Met deze hele kip uit de oven hoef je niet te kiezen!

15 min. bereiden / 50 min. oventijd

pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

Meng de bonen, ovengroente, ⅔ van de olie en peper en verdeel over de ovenschaal.

Verwijder het elastiek van de kip. Leg de kip met de borst naar beneden en snijd met een scherp mes de ruggengraat eruit. Dep de kip helemaal droog. Leg met de borstkant naar boven en druk de kip plat. Meng de rest van de olie met ⅘ van de cajunkruiden en wrijf de kip er helemaal mee in.

Leg de kip met de borst naar boven op de groente in de ovenschaal en rooster in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Maak ondertussen de salsa. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft uit en snijd de rest in partjes. Snipper de sjalot, snijd de peterselie fijn en de tomaten in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Meng het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de sjalot, peterselie, tomaat en de rest van de cajunkruiden tot een salsa.

Snijd de jalapeño in dunne ringen. Bestrooi de kip met de jalapeño en verdeel de limoenpartjes erover. Serveer met de salsa.

bewaartipDit deel van de kip wordt in dit recept niet gebruikt, maar kun je wel gebruiken om bouillon van te trekken. In de vriezer kun je het maximaal 3 maanden bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip uit de oven met cajunkruiden, ovengroente en tomatensalsa

Ga je voor kippendij, kippenvleugel of kippenpoot? Met deze hele kip uit de oven hoef je niet te kiezen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig