Harira met parelcouscous en tuinbonen
De stadse variant wordt gemaakt met tomatenpuree, vlees en peulvruchten zoals linzen. Deze niet-rode, milde, vegetarische versie vind je meer op het platteland
Aan de slag
Ontdooi de tuinbonen. Spoel de rijst onder koud stromend water en laat de kikkererwten uitlekken. Breng de rijst, kikkererwten en parelcouscous in een pan met 1.2 liter water (per 4 personen) aan de kook en laat ca. 5 min. koken.
Snijd ondertussen de groene kruiden grof (houd een handje apart voor garnering) en de tomaten in parten. Schep in een blender (of met een staafmixer) en pureer tot een gladde saus. Voeg na de 5 min. kooktijd de tomatensaus, het zout, de olijfolie, gemberpoeder en ras el hanout aan de pan en laat nog 5 min. gaar koken.
Dop ondertussen de ontdooide tuinbonen: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Voeg de laatste minuut toe en kook mee. Maak ondertussen een tadouira. Doe de bloem in een kom, voeg de rest van het water toe en roer met een garde los tot een papje. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. Garneer met de achtergehouden kruiden.
Harira met parelcouscous en tuinbonen
De stadse variant wordt gemaakt met tomatenpuree, vlees en peulvruchten zoals linzen. Deze niet-rode, milde, vegetarische versie vind je meer op het platteland
bijgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de tuinbonen. Spoel de rijst onder koud stromend water en laat de kikkererwten uitlekken. Breng de rijst, kikkererwten en parelcouscous in een pan met 1.2 liter water (per 4 personen) aan de kook en laat ca. 5 min. koken.
Snijd ondertussen de groene kruiden grof (houd een handje apart voor garnering) en de tomaten in parten. Schep in een blender (of met een staafmixer) en pureer tot een gladde saus. Voeg na de 5 min. kooktijd de tomatensaus, het zout, de olijfolie, gemberpoeder en ras el hanout aan de pan en laat nog 5 min. gaar koken.
Dop ondertussen de ontdooide tuinbonen: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Voeg de laatste minuut toe en kook mee. Maak ondertussen een tadouira. Doe de bloem in een kom, voeg de rest van het water toe en roer met een garde los tot een papje. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. Garneer met de achtergehouden kruiden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries tuinbonen
75 g risottorijst
350 g kikkererwten in pot
75 g parelcouscous
1¼ l water
15 g verse selderij
15 g verse peterselie
15 g verse koriander
5 trostomaten
2 tl zout
2 el milde olijfolie
1 el gemberpoeder
1 el ras el hanout
3 el tarwebloem
135 ml water
Dit heb je nodig
blender of staafmixer