Harira
Harira is een soep op basis van tomaat, linzen en kikkererwten. Vaak zit er ook fijne vermicelli in, en typisch Marokkaanse specerijen zoals ras el hanout.
Aan de slag
Snijd de uien in stukjes en de bleekselderij en peen in plakken van 1 cm. Snijd de tomaten in parten. Doe alle groenten in een grote soeppan. Schil en rasp de gember en voeg toe. Snijd alle kruiden grof, houd een handje apart voor de garnering en doe de rest bij de groenten. Voeg ook de tomatenpuree, olie, het zout en de ras el hanout toe. Schenk het water erbij. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 40 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de vermicelli in 5 min. onder regelmatig omscheppen op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur uit. Spoel de linzen en kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de achtergehouden kruiden fijner.
Voeg de vermicelli, linzen en kikkererwten toe aan de soeppan en kook nog 10 min. mee. Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi vlak voor het serveren met de achtergehouden verse kruiden. Serveer de soep met partjes citroen.
Harira
Harira is een soep op basis van tomaat, linzen en kikkererwten. Vaak zit er ook fijne vermicelli in, en typisch Marokkaanse specerijen zoals ras el hanout.
hoofdgerecht
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in stukjes en de bleekselderij en peen in plakken van 1 cm. Snijd de tomaten in parten. Doe alle groenten in een grote soeppan. Schil en rasp de gember en voeg toe. Snijd alle kruiden grof, houd een handje apart voor de garnering en doe de rest bij de groenten. Voeg ook de tomatenpuree, olie, het zout en de ras el hanout toe. Schenk het water erbij. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 40 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de vermicelli in 5 min. onder regelmatig omscheppen op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur uit. Spoel de linzen en kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de achtergehouden kruiden fijner.
Voeg de vermicelli, linzen en kikkererwten toe aan de soeppan en kook nog 10 min. mee. Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi vlak voor het serveren met de achtergehouden verse kruiden. Serveer de soep met partjes citroen.
variatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 stengels bleekselderij
150 g geschilde bospenen
4 trostomaten
30 g gember
30 g verse selderij
15 g koriander
15 g verse peterselie
2 el tomatenpuree
3 el milde olijfolie
1½ tl tafelzout
3 el ras el hanout
1 l water
100 g vermicelli
200 g linzen in blik
200 g kikkererwten in blik
1 citroen
Dit heb je nodig
Staafmixer