Groene-groentesoep met andijvie
Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!
Aan de slag
Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de andijvie toe en bak nog 3 min. mee.
Voeg 1 liter water (per 4 personen) en het bouillonblokje toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwtjes toe.
Neem de pan van het vuur, voeg ¾ van de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met peper.
Meng de rest van de zuivelspread met 1 el water (per 4 personen). Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met de pompoenpitten.
Groene-groentesoep met andijvie
Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de andijvie toe en bak nog 3 min. mee.
Voeg 1 liter water (per 4 personen) en het bouillonblokje toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwtjes toe.
Neem de pan van het vuur, voeg ¾ van de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met peper.
Meng de rest van de zuivelspread met 1 el water (per 4 personen). Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met de pompoenpitten.
achtergrondinfo:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
250 g iets kruimige aardappelen
2 el milde olijfolie
400 g gesneden andijvie
1 groentebouillontablet minder zout
1 l water
350 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
1 l water
3 el pompoenpitten
Dit heb je nodig
Staafmixer