Broccolisoep met soepgroenten en broodkruim
Soep & snel = de perfecte lunch!
Aan de slag
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Verhit ¼ van de olie in een (soep)pan en bak de soepgroente 3 min. Voeg de broccoli, het halve bouillonblokje en het kokend water toe. Breng opnieuw aan de kook en kook 10 min.
Snijd ondertussen de knoflook en selderij fijn. Snijd het brood in zo klein mogelijke blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het brood 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg na 4 min. de knoflook toe. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper. Hak het brood eventueel nog iets fijner.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het broodkruim en selderij.
Broccolisoep met soepgroenten en broodkruim
Soep & snel = de perfecte lunch!
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Verhit ¼ van de olie in een (soep)pan en bak de soepgroente 3 min. Voeg de broccoli, het halve bouillonblokje en het kokend water toe. Breng opnieuw aan de kook en kook 10 min.
Snijd ondertussen de knoflook en selderij fijn. Snijd het brood in zo klein mogelijke blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het brood 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg na 4 min. de knoflook toe. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper. Hak het brood eventueel nog iets fijner.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het broodkruim en selderij.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g broccoli
4 el milde olijfolie
250 g fijne soepgroente
½ groentebouillontablet minder zout
750 ml kokend water
2 tenen knoflook
10 g verse selderij
6 sneetjes volkorenbrood
Dit heb je nodig
staafmixer