Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus
Slechts 5 ingrediënten en multifunctioneel: vegan, gluten- en lactosevrij. Plus, de spaghetti staat in een kwartier op tafel.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil.
Schep met een hoge beker ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) uit de pan met de pasta en voeg de allioli, avocado en het citroensap toe. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en meng met de saus en spinazie. Breng op smaak met (vers)gemalen peper en serveer met een citroenpartje. Lekker met grofgehakte gezouten amandelen met rooksmaak.
Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus
Slechts 5 ingrediënten en multifunctioneel: vegan, gluten- en lactosevrij. Plus, de spaghetti staat in een kwartier op tafel.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil.
Schep met een hoge beker ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) uit de pan met de pasta en voeg de allioli, avocado en het citroensap toe. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en meng met de saus en spinazie. Breng op smaak met (vers)gemalen peper en serveer met een citroenpartje. Lekker met grofgehakte gezouten amandelen met rooksmaak.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g glutenvrije spaghetti
1 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
1 citroen
2 eetrijpe avocado's
50 ml koelverse vegan allioli
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
blender of staafmixer