Pizza al tartufo
Wij zijn fan van pizza bianco. Zoals deze pizza al tartufo met buffelmozzarella, Parmaham en truffel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol de rollen pizzadeeg uit met het bijgeleverde bakpapier. Besprenkel met ⅔ van de olie en smeer ook de randen goed in. Laat de mozzarella goed uitlekken, knijp alle vocht eruit. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de bodems. Verdeel ⅓ van de truffeltapenade over de pizza’s. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Leg op elke bakplaat 1 pizza. Bak 2 pizza’s tegelijk 15-20 min. in de hete oven. Wissel de bakplaten halverwege om de pizza’s gelijkmatig te laten garen.
Meng ondertussen de rest van de truffeltapenade met de mascarpone tot een dunne saus. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe om het wat dunner te maken. Scheur de parmaham in repen.
Neem de pizza’s uit de oven, bestrooi met de helft van de rucola, beleg met de helft van de parmaham en besprenkel met de helft van de truffelsaus. Bestrooi rijkelijk met versgemalen zwarte peper en besprenkel met de helft van de rest van de olie. Herhaal dit met de laatste 2 pizza’s.
Pizza al tartufo
Instructievideo - 00:39 min.
Pizza al tartufo
Wij zijn fan van pizza bianco. Zoals deze pizza al tartufo met buffelmozzarella, Parmaham en truffel.
hoofdgerecht
null personen
1190 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol de rollen pizzadeeg uit met het bijgeleverde bakpapier. Besprenkel met ⅔ van de olie en smeer ook de randen goed in. Laat de mozzarella goed uitlekken, knijp alle vocht eruit. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de bodems. Verdeel ⅓ van de truffeltapenade over de pizza’s. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Leg op elke bakplaat 1 pizza. Bak 2 pizza’s tegelijk 15-20 min. in de hete oven. Wissel de bakplaten halverwege om de pizza’s gelijkmatig te laten garen.
Meng ondertussen de rest van de truffeltapenade met de mascarpone tot een dunne saus. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe om het wat dunner te maken. Scheur de parmaham in repen.
Neem de pizza’s uit de oven, bestrooi met de helft van de rucola, beleg met de helft van de parmaham en besprenkel met de helft van de truffelsaus. Bestrooi rijkelijk met versgemalen zwarte peper en besprenkel met de helft van de rest van de olie. Herhaal dit met de laatste 2 pizza’s.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
920 g koelvers pizzadeeg
3 el milde olijfolie
3 bollen buffelmozzarella
6 el truffeltapenade
8 el mascarpone
80 g parmaham
85 g rucola
Dit heb je nodig
bakplaten