Gezonde andijviestamppot met witlof, kaas en gekookt ei
Gek op andijvie én witlof met kaas? Dan gaat deze stamppot jou héél blij maken!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 20 min. gaar.
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de witlof 5 min. op middelhoog vuur.
Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper samen met de melk tot een smeuïge puree.
Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Meng de witlof en kaas erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de ei-parten erover en serveer.
Gezonde andijviestamppot met witlof, kaas en gekookt ei
Gek op andijvie én witlof met kaas? Dan gaat deze stamppot jou héél blij maken!
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 20 min. gaar.
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de witlof 5 min. op middelhoog vuur.
Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper samen met de melk tot een smeuïge puree.
Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Meng de witlof en kaas erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de ei-parten erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
6 middelgrote scharreleieren
4 stronken witlof
1 el milde olijfolie
150 ml halfvolle melk
500 g fijngesneden andijvie
150 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
½ tl gemalen nootmuskaat
Dit heb je nodig
pureestamper