Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
bewaar
bewaar

Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes

Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.

5 min. bereiden / 12 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.

Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.

variatietipIn plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of gebruik iets zonder alcohol, zoals karamelsiroop.
bereidingstipMet de rest van de gecondenseerde melk kun je de Millionaire’s shortbread maken. Zoek op nummer 1196102 op Ah.nl
bewaartipIn de vriezer kun je het ijs 1 maand bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes

Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig