'Tiramisu' met advocaat
Advocaatje, leef je nog? Nou, na deze 'tiramisu' met advocaat zeker. Een heerlijke oppepper om het paasdiner mee af te sluiten.
Aan de slag
Splits de eieren boven twee schone, vetvrije kommen. Klop in een kom de eiwitten en de helft van de suiker met de handmixer in 4-5 min. bijna stijf. De eiwitten moeten nog een beetje zacht en romig zijn, maar wel stevig, anders blijft de tiramisu te vloeibaar.
Klop in de tweede kom de dooiers en de rest van de suiker met een handmixer in ca. 5 min. heel licht en luchtig.
Klop in een derde kom de mascarpone los met een garde zodat de meeste klontjes zijn verdwenen en spatel voorzichtig in delen door het eigeelmengsel. Vouw de eiwitten erdoor.
Doop de lange vingers 1voor 1 in de afgekoelde koffie. 3 sec. dopen is genoeg, anders worden ze te zompig. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de lange vingers.
Verdeel ⅚ van de advocaat gelijkmatig over de lange vingers. Verdeel het mascarponemengsel erover en strijk de bovenkant glad. Verdeel er met een lepel druppels van de rest van de advocaat over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat.
Zet de tiramisu afgedekt met vershoudfolie minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Rasp er de witte chocolade over met een fijne rasp.
'Tiramisu' met advocaat
Advocaatje, leef je nog? Nou, na deze 'tiramisu' met advocaat zeker. Een heerlijke oppepper om het paasdiner mee af te sluiten.
nagerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Splits de eieren boven twee schone, vetvrije kommen. Klop in een kom de eiwitten en de helft van de suiker met de handmixer in 4-5 min. bijna stijf. De eiwitten moeten nog een beetje zacht en romig zijn, maar wel stevig, anders blijft de tiramisu te vloeibaar.
Klop in de tweede kom de dooiers en de rest van de suiker met een handmixer in ca. 5 min. heel licht en luchtig.
Klop in een derde kom de mascarpone los met een garde zodat de meeste klontjes zijn verdwenen en spatel voorzichtig in delen door het eigeelmengsel. Vouw de eiwitten erdoor.
Doop de lange vingers 1voor 1 in de afgekoelde koffie. 3 sec. dopen is genoeg, anders worden ze te zompig. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de lange vingers.
Verdeel ⅚ van de advocaat gelijkmatig over de lange vingers. Verdeel het mascarponemengsel erover en strijk de bovenkant glad. Verdeel er met een lepel druppels van de rest van de advocaat over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat.
Zet de tiramisu afgedekt met vershoudfolie minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Rasp er de witte chocolade over met een fijne rasp.
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 eieren
100 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
175 g lange vingers
200 ml espresso
300 ml advocaat
50 g witte chocolade
Dit heb je nodig
handmixer
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)
sateprikker
fijne rasp
vershoudfolie