Pistache-tiramisu
Deze pistache tiramisu (en alcoholvrije variant op de Italiaanse tiramisu) is het proberen waard. De pistachenoten zorgt voor een lekkere bite en passen helemaal bij de mascarpone, lange vingers en koffie. La dolce vita!
Aan de slag
Zet de espresso en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Laat goed afkoelen op een bord. Maal de afgekoelde noten in de keukenmachine net zolang fijn tot ze de structuur van kristalsuiker hebben. Het mag niet plakkerig worden.
Splits de eieren, hou de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf.
Klop de dooiers met de suiker in een andere kom tot een luchtige crème. Klop de mascarpone eerst los en spatel dan in delen door het eigeelmengsel. Spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit en vervolgens ¾ van de pistachekruim erdoor.
Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de ovenschaal ermee. Besprenkel met een lepeltje espresso. Verdeel de helft van het pistache-mascarponemengsel erover. Herhaal met de rest van de lange vingers, espresso en pistache-mascarpone en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de pistachekruim.
Pistache-tiramisu
Deze pistache tiramisu (en alcoholvrije variant op de Italiaanse tiramisu) is het proberen waard. De pistachenoten zorgt voor een lekkere bite en passen helemaal bij de mascarpone, lange vingers en koffie. La dolce vita!
nagerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Zet de espresso en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Laat goed afkoelen op een bord. Maal de afgekoelde noten in de keukenmachine net zolang fijn tot ze de structuur van kristalsuiker hebben. Het mag niet plakkerig worden.
Splits de eieren, hou de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf.
Klop de dooiers met de suiker in een andere kom tot een luchtige crème. Klop de mascarpone eerst los en spatel dan in delen door het eigeelmengsel. Spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit en vervolgens ¾ van de pistachekruim erdoor.
Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de ovenschaal ermee. Besprenkel met een lepeltje espresso. Verdeel de helft van het pistache-mascarponemengsel erover. Herhaal met de rest van de lange vingers, espresso en pistache-mascarpone en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de pistachekruim.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 ml espresso
150 g biologische gepelde ongezouten pistachenoten
2 middelgrote scharreleieren
75 g fijne kristalsuiker
250 g mascarpone
100 g lange vingers
Dit heb je nodig
keukenmachine
ronde ovenschaal (ø 18 cm)