Bananenscones met hagelslag
Bananenscones bij de brunch, met hagelslag in de hoofdrol. Beter kun je de dag niet beginnen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem boven een kom en voeg de bakpoeder, poedersuiker en het zout toe. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Prak de helft van de bananen fijn en snijd de rest in stukjes. Klop het ei los met de geprakte banaan, het vanille-extract en de karnemelk en voeg toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Meng 150 g hagelslag (per 8 stuks) door het deeg.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een cirkel van Ø 20 cm en ca. 1 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met wat karnemelk en snijd in 8 gelijke punten (per 8 stuks). Haal de punten los van elkaar. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ca. 10 min. afkoelen. Serveer de scones met de slagroom, frambozen, stukjes banaan en de rest van de hagelslag.
Bananenscones met hagelslag
Bananenscones bij de brunch, met hagelslag in de hoofdrol. Beter kun je de dag niet beginnen!
null porties
460 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem boven een kom en voeg de bakpoeder, poedersuiker en het zout toe. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Prak de helft van de bananen fijn en snijd de rest in stukjes. Klop het ei los met de geprakte banaan, het vanille-extract en de karnemelk en voeg toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Meng 150 g hagelslag (per 8 stuks) door het deeg.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een cirkel van Ø 20 cm en ca. 1 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met wat karnemelk en snijd in 8 gelijke punten (per 8 stuks). Haal de punten los van elkaar. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ca. 10 min. afkoelen. Serveer de scones met de slagroom, frambozen, stukjes banaan en de rest van de hagelslag.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g tarwebloem
1 el bakpoeder
50 g poedersuiker
½ tl zout
100 g ongezouten roomboter
2 rijpe bananen
1 wit scharrelei
1 tl vanille-extract
100 ml karnemelk
170 g hagelslag puur
75 g slagroom in spuitbus
65 g verse frambozen
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier