Tagliatelle met linten van witte asperges en pancetta
bewaar
bewaar

Tagliatelle met linten van witte asperges en pancetta

Het romige van de asperges en zoutige van het spek: deze tagliatelle laat zien hoe veelzijdig het witte goud is!

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges met de dunschiller in de lengte in dunne linten. Snipper de sjalotten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn.

Bak in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur de pancettablokjes in 10 min. krokant. Voeg na 5 min. de sjalot toe en bak mee. Bak de laatste minuut de aspergelinten mee. Schep voorzichtig om.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen beetgaar. Klop ondertussen de eieren los en meng de slagroom erdoor.

Giet de pasta af, bewaar 100 ml van het kookvocht (per 4 personen) en doe de pasta snel terug in de nog hete pan. Meng de pancetta, het ei-roommengsel, kookvocht, citroenrasp en de helft van de bieslook erdoor. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer direct.

bereidingstipIn plaats van pancettablokjes kun je ook plakjes pancetta gebruiken, die je in reepjes snijdt.
vegatip Laat de pancettablokjes achterwege. Je kunt ze eventueel vervangen door 80 g fijngehakte, geroosterde walnoten. Strooi die als laatste over de pasta.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tagliatelle met linten van witte asperges en pancetta

Het romige van de asperges en zoutige van het spek: deze tagliatelle laat zien hoe veelzijdig het witte goud is!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig