Maiskolven van de barbecue met drie toppings
Deze maiskolven krijgen maar liefst 3 toppings: gepureerde knoflook, verse kruidenboter en een limoenmayo.
Aan de slag
Kook de maiskolven 10 min. in ruim water. Giet af en laat uitlekken. Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en wikkel de bol knoflook in zijn geheel in aluminiumfolie en leg op het midden van het rooster. Pof de knoflook 30 min.
Voor topping 1: druk de knoflooktenen uit de velletjes in het bakje van de staafmixer. Voeg de olie en het zeezout toe, pureer en schep in een bakje.
Voor topping 2: snijd de peterselie, bieslook en dille fijn en roer met de majoraan door het plantaardige alternatief voor boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep in een tweede bakje.
Voor topping 3: boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Roer het limoenrasp, 1½ el limoensap (per 4 personen) en de paprikapoeder door de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in een derde bakje.
Gril de maiskolven 7 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de maiskolven met de drie toppings ernaast.
Maiskolven van de barbecue met drie toppings
Deze maiskolven krijgen maar liefst 3 toppings: gepureerde knoflook, verse kruidenboter en een limoenmayo.
bijgerecht
null personen
410 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kook de maiskolven 10 min. in ruim water. Giet af en laat uitlekken. Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en wikkel de bol knoflook in zijn geheel in aluminiumfolie en leg op het midden van het rooster. Pof de knoflook 30 min.
Voor topping 1: druk de knoflooktenen uit de velletjes in het bakje van de staafmixer. Voeg de olie en het zeezout toe, pureer en schep in een bakje.
Voor topping 2: snijd de peterselie, bieslook en dille fijn en roer met de majoraan door het plantaardige alternatief voor boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep in een tweede bakje.
Voor topping 3: boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Roer het limoenrasp, 1½ el limoensap (per 4 personen) en de paprikapoeder door de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in een derde bakje.
Gril de maiskolven 7 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de maiskolven met de drie toppings ernaast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
1 bol knoflook
3 el extra vierge olijfolie
½ tl grof zeezout
5 g verse platte peterselie
5 g verse bieslook
5 g verse dille
1 tl gedroogde majoraan
50 g Violife Vioblock ongezouten
1 limoen
½ tl zoet gerookt paprikapoeder
50 g vegan mayonaise
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met bakje