Surinaamse nasi
bewaar
bewaar

Surinaamse nasi

Surinaamse nasi komt van de Javaanse contractarbeiders die na de afschaffing van de slavernij het werk op de plantages van de Nederlandse kolonisten gingen verrichten. Het lijkt erg op het Indonesische nasi goreng, wat gebakken rijst betekent.

20 min. bereiden / 45 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Doe de rijst in een kom en overgiet met koud water. Wrijf met je vingers door de rijst, giet af. Herhaal ca. 3 keer, tot het afgegoten water helder is.

Kook de rijst nu volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over een platte schaal die in de vriezer past. Laat de rijst 45 min. drogen in de vriezer.

Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de bladselderij fijn, bewaar de stelen en blaadjes apart van elkaar. Kneus de sereh met de achterkant van een mes of de stamper van een vijzel.

Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de ui, knoflook, gember en bladselderijstelen 3 min. Voeg de sereh, laos, piment en garnalenpasta toe en bak 2 min. mee. Meng de tuinerwten erdoor en voeg de rijst, ketjap manis en ketjap asin toe. Roerbak nog 3 min., verwijder de sereh en schep de selderijblaadjes erdoor.

combinatietipLekker met gebakken paksoi en Kip ketjap.
bereidingstipOvergebleven rijst van de vorige dag is perfect om de nasi mee te maken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Surinaamse nasi

Surinaamse nasi komt van de Javaanse contractarbeiders die na de afschaffing van de slavernij het werk op de plantages van de Nederlandse kolonisten gingen verrichten. Het lijkt erg op het Indonesische nasi goreng, wat gebakken rijst betekent.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig