Volkorencouscoussalade met radijs, komkommer en vegan tartaar
Deze gezonde couscous is lekker fris door de zelfgemaakte yoghurtsaus!
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de radijs in kwarten en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de komkommer in blokjes van ½ cm.
Snijd de muntblaadjes en dille fijn. Rooster het komijnzaad in een koekenpan zonder olie of boter 4 min. op laag vuur. Maal fijn in de vijzel. Pers een kleine teen knoflook boven de yoghurt en met de komijn en versgemalen zwarte peper erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegan tartaar 8 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie. Meng de verse kruiden, komkommer, radijs en bosui erdoor. Serveer met de yoghurtsaus.
Volkorencouscoussalade met radijs, komkommer en vegan tartaar
Deze gezonde couscous is lekker fris door de zelfgemaakte yoghurtsaus!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de radijs in kwarten en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de komkommer in blokjes van ½ cm.
Snijd de muntblaadjes en dille fijn. Rooster het komijnzaad in een koekenpan zonder olie of boter 4 min. op laag vuur. Maal fijn in de vijzel. Pers een kleine teen knoflook boven de yoghurt en met de komijn en versgemalen zwarte peper erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegan tartaar 8 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie. Meng de verse kruiden, komkommer, radijs en bosui erdoor. Serveer met de yoghurtsaus.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g biologische volkorencouscous
200 g radijsjes
3 bosuitjes
1 komkommer
15 g verse munt
15 g verse dille
1 tl komijnzaad
1 teen knoflook
150 g Griekse yoghurt 0%
2 el milde olijfolie
4 vegan tartaar
Dit heb je nodig
vijzel