Volkorencouscoussalade met snijbonen en cashewnoten
Een gezonde maaltijdsalade kan altijd. Lekker vegetarisch met couscous, snijbonen en cashewnoten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de courgette in de breedte en snijd elke helft in de lengte in repen van 1 cm dik. Verdeel de courgetterepen over de ovenschaal. Leg de romaatjes aan de tak ernaast. Meng de olie met de azijn.
Besprenkel de courgetterepen met ⅔ van het azijnmengsel, breng op smaak met peper en zout en schep om. Besprenkel de romaatjes met de rest van het azijnmengsel. Rooster de courgetterepen en romaatjes ca. 15 min. iets boven het midden van de oven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen in 5 min. beetgaar. Snijd de dille fijn, roer door de yoghurt en breng op smaak met peper.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Roer de couscous los met een vork en meng de snijbonen en courgetterepen erdoor. Voeg ook het overgebleven vocht uit de ovenschaal toe en meng. Verdeel de tomaten over de couscous en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met de yoghurt-dillesaus.
Volkorencouscoussalade met snijbonen en cashewnoten
Een gezonde maaltijdsalade kan altijd. Lekker vegetarisch met couscous, snijbonen en cashewnoten!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de courgette in de breedte en snijd elke helft in de lengte in repen van 1 cm dik. Verdeel de courgetterepen over de ovenschaal. Leg de romaatjes aan de tak ernaast. Meng de olie met de azijn.
Besprenkel de courgetterepen met ⅔ van het azijnmengsel, breng op smaak met peper en zout en schep om. Besprenkel de romaatjes met de rest van het azijnmengsel. Rooster de courgetterepen en romaatjes ca. 15 min. iets boven het midden van de oven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen in 5 min. beetgaar. Snijd de dille fijn, roer door de yoghurt en breng op smaak met peper.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Roer de couscous los met een vork en meng de snijbonen en courgetterepen erdoor. Voeg ook het overgebleven vocht uit de ovenschaal toe en meng. Verdeel de tomaten over de couscous en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met de yoghurt-dillesaus.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
250 g romaatjes
1 el milde olijfolie
2 el balsamicoazijn
300 g biologische volkorencouscous
400 g gesneden snijbonen
10 g verse dille
250 ml halfvolle yoghurt
50 g ongebrande cashewnoten
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)