Romige cashewcurry met gebakkken tofu en bloemkoolrijst
Door de gewelde cashewnoten maak je deze vegetarische curry superromig!
Aan de slag
Doe de cashewnoten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de sojadrink en ⅓ van het water toe en laat 2 uur weken.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen en de knoflook en koriander fijn. Halveer de limoen en pers een halve limoen uit. Snijd de andere helft in 4 parten.
Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan en bak de ui en shiitake 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ⅔ van de garam masala toe en bak 1 min. mee. Pureer ondertussen de cashewnoten met het vocht met een staafmixer tot een dikke saus.
Doe de tomatenblokjes, cashewsaus en de rest van het water in de pan. Voeg de sperziebonen toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur met een deksel op de pan zachtjes koken. Breng op smaak 1 el limoensap (per 4 personen) en peper.
Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Wentel ze in een kom door het tarwemeel en de rest van de garam masala. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 5 min. op middelhoog vuur krokant. Keer regelmatig.
Kook ondertussen de bloemkoolrijst 2 min. en giet af. Meng de helft van de koriander door de bloemkoolrijst. Verdeel de bloemkoolrijst over diepe borden en schep de cashewcurry erop. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met een partje limoen.
Romige cashewcurry met gebakkken tofu en bloemkoolrijst
Door de gewelde cashewnoten maak je deze vegetarische curry superromig!
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
30 min. bereiden
110 min. wachten
Aan de slag
Doe de cashewnoten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de sojadrink en ⅓ van het water toe en laat 2 uur weken.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen en de knoflook en koriander fijn. Halveer de limoen en pers een halve limoen uit. Snijd de andere helft in 4 parten.
Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan en bak de ui en shiitake 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ⅔ van de garam masala toe en bak 1 min. mee. Pureer ondertussen de cashewnoten met het vocht met een staafmixer tot een dikke saus.
Doe de tomatenblokjes, cashewsaus en de rest van het water in de pan. Voeg de sperziebonen toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur met een deksel op de pan zachtjes koken. Breng op smaak 1 el limoensap (per 4 personen) en peper.
Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Wentel ze in een kom door het tarwemeel en de rest van de garam masala. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 5 min. op middelhoog vuur krokant. Keer regelmatig.
Kook ondertussen de bloemkoolrijst 2 min. en giet af. Meng de helft van de koriander door de bloemkoolrijst. Verdeel de bloemkoolrijst over diepe borden en schep de cashewcurry erop. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met een partje limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g ongebrande cashewnoten
150 ml sojadrink
300 ml water
2 rode uien
1 teen knoflook
15 g verse koriander
1 limoen
2½ el rijstolie
150 g gesneden shiitake
1½ el garam masala
400 g tomatenblokjes in blik
450 g diepvries gebroken sperziebonen
375 g AH Biologisch Vegan tofu naturel
1½ el volkoren tarwemeel
400 g koelverse bloemkoolrijst
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker