Vegan andijviestamppot met garam masala en cashewnoten
Winters, budgetproof, vegan én gezond. Heb je echt nóg een reden nodig om nu de keuken in te duiken voor deze vegan andijviestamppot met garam masala en cashewnoten?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bloemkool in roosjes. Rasp de knoflook.
Meng de kikkererwten, bloemkool en knoflook met de cashewnoten, olie, garam masala en kurkuma. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe de andijvie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Laat de aardappelen en andijvie goed uitlekken en stamp met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bloemkool van de bakplaat en meng door de stamppot. Garneer de stamppot met de kikkererwten en cashewnoten.
Vegan andijviestamppot met garam masala en cashewnoten
Winters, budgetproof, vegan én gezond. Heb je echt nóg een reden nodig om nu de keuken in te duiken voor deze vegan andijviestamppot met garam masala en cashewnoten?
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bloemkool in roosjes. Rasp de knoflook.
Meng de kikkererwten, bloemkool en knoflook met de cashewnoten, olie, garam masala en kurkuma. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe de andijvie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Laat de aardappelen en andijvie goed uitlekken en stamp met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bloemkool van de bakplaat en meng door de stamppot. Garneer de stamppot met de kikkererwten en cashewnoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
½ bloemkool
2 tenen knoflook
80 g ongebrande cashewnoten
4 el milde olijfolie
2 el garam masala
1 tl kurkuma
1 kg kruimige aardappel
400 g koelverse gesneden andijvie
Dit heb je nodig
traybake (AH Spaaractie)
bakpapier
pureestamper