Galette met tomaten en gruyère
Altijd pret met een galette. Helemaal met tomaten en gruyère.
Aan de slag
Snijd de roomboter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer.
Rasp ondertussen 100 g Gruyère (per galette). Meng met de tarwebloem, het kristalsuiker en zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Schenk het koude water erbij en mix met korte pulsen tot een samenhangend deeg. Vorm met koude handen een rechthoek van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Ris de blaadjes van de tijm. Klop de eieren los in een kom, meng met de cottagecheese, de tijm en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem het deeg uit de koelkast. Snijd de trostomaten in plakken van ca. een ½ cm. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 30 x 40 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het cottagecheesemengsel. Laat 4 cm van de rand vrij. Verdeel de tomaat erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw de randen van het deeg over de tomaat en bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Laat de galette 10 min. afkoelen op de bakplaat.
Meng ondertussen de rucola met een ½ el citroensap (per galette) en peper. Schaaf met de dunschiller de rest van de Gruyère erover. Serveer de galette met de rucolasalade en bestrooi met de hazelnoten.
Galette met tomaten en gruyère
Altijd pret met een galette. Helemaal met tomaten en gruyère.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de roomboter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer.
Rasp ondertussen 100 g Gruyère (per galette). Meng met de tarwebloem, het kristalsuiker en zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Schenk het koude water erbij en mix met korte pulsen tot een samenhangend deeg. Vorm met koude handen een rechthoek van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Ris de blaadjes van de tijm. Klop de eieren los in een kom, meng met de cottagecheese, de tijm en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem het deeg uit de koelkast. Snijd de trostomaten in plakken van ca. een ½ cm. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 30 x 40 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het cottagecheesemengsel. Laat 4 cm van de rand vrij. Verdeel de tomaat erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw de randen van het deeg over de tomaat en bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Laat de galette 10 min. afkoelen op de bakplaat.
Meng ondertussen de rucola met een ½ el citroensap (per galette) en peper. Schaaf met de dunschiller de rest van de Gruyère erover. Serveer de galette met de rucolasalade en bestrooi met de hazelnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
170 g ongezouten roomboter
165 g Zwitserse gruyère AOP 48+
250 g tarwebloem
½ tl kristalsuiker
½ tl zout
50 ml koud water
50 g ongebrande hazelnoten
1 citroen
10 g verse tijm
2 witte scharreleieren
200 g cottagecheese
5 trostomaten
40 g rucola
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
bakpapier
dunschiller