Tagliatelle met kipgehakt en pesto-courgettesaus
Pesto perfetto! Deze tagliatelle met kipgehakt en pesto-courgettesaus smaakt naar een vakantie in Italië. Vol groente en in een kwartiertje op tafel; daar houden we van!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de courgettes grof, doe in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat goed uitlekken en druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de helft van de courgette samen met de pesto en crème fraîche in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de courgette-pestosaus toe en verwarm nog 1 min. Meng met het gehakt, de rest van de courgette en de helft van de kaas en breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Tagliatelle met kipgehakt en pesto-courgettesaus
Pesto perfetto! Deze tagliatelle met kipgehakt en pesto-courgettesaus smaakt naar een vakantie in Italië. Vol groente en in een kwartiertje op tafel; daar houden we van!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de courgettes grof, doe in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat goed uitlekken en druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de helft van de courgette samen met de pesto en crème fraîche in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de courgette-pestosaus toe en verwarm nog 1 min. Meng met het gehakt, de rest van de courgette en de helft van de kaas en breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g tagliatelle
1 middelgrote ui
1 el milde olijfolie
300 g kipgehakt naturel
2 courgettes
90 g verse groene pesto
100 g crème fraîche
40 g AH Biologisch Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker