Marokkaans brood
bewaar
bewaar

Marokkaans brood

Zelf Marokkaans brood maken doe je zo! Lekker om je Marokaanse stoof te dippen.

2 uur bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm het water in een pan tot lauwwarm (ca. 37 °C). Roer er 3 el volkorenmeel, de suiker en gist door en laat 10 min. staan.

Meng ondertussen de rest van het volkorenmeel, ⅔ van de griesmeel, de tarwebloem en het zout door elkaar in de kom van een staande mixer.

Schenk het gistmengsel erbij en kneed met een deeghaak in ca. 8 min. tot een soepel deeg. Haal het deeg uit de mixer en kneed nog 2 min. door met de hand. Doe het deeg in een kom, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten om een warme plek.

Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er een kruis in met een scherp mes en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de broden met de melk en bestrooi met nog wat griesmeel. Bak ze in ca. 15-20 min. gaar.

Kneed het deeg door, verdeel in 2 gelijke delen en maak daar bollen van. Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel en druk de bollen met de hand uit tot ronde, platte broden van ca. Ø 20 cm, bedek met vershoudfolie en laat nog 15 min. rijzen op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.

achtergrondinfoBij veel Marokkaanse maaltijden is brood een onmisbaar onderdeel. Er zijn verschillende soorten broden maar vaak zijn ze rond en plat. Deze versie met griesmeel is een veelvoorkomende en wordt vaak gebruikt als ‘bestek’.
bereidingstip Dit recept kun je ook maken met 500 g tarwebloem i.p.v. 400 g volkorenmeel en 100 g tarwebloem.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Marokkaans brood

Zelf Marokkaans brood maken doe je zo! Lekker om je Marokaanse stoof te dippen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig