Gevulde paratha’s met salade
Wat eten we vandaag? Gevulde paratha! Deze paratha's vullen we met krieltjes, tuinerwten en tomaat. Kerrie erbij en je keuken ruikt weer heerlijk.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en kerriepoeder toe en bak 1 min. Voeg de krieltjes en het water toe, roer door en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan zachtjes koken. Meng de tuinerwten erdoor, zet het vuur uit en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat het mengsel 5 min. afkoelen.
Laat ondertussen de paratha’s ontdooien. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de koriander fijn. Meng de cherrytomaten, komkommer en koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep ¼ van het aardappelmengsel op de helft van 1 paratha, laat ca. een ½ cm van de randen vrij. Vouw de paratha met behulp van de meegeleverde plastic vellen dubbel en druk de randen met een vork dicht. Herhaal dit met alle paratha’s.
Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de gevulde paratha’s in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Serveer direct met de tomaten-komkommersalade.
Gevulde paratha’s met salade
Wat eten we vandaag? Gevulde paratha! Deze paratha's vullen we met krieltjes, tuinerwten en tomaat. Kerrie erbij en je keuken ruikt weer heerlijk.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en kerriepoeder toe en bak 1 min. Voeg de krieltjes en het water toe, roer door en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan zachtjes koken. Meng de tuinerwten erdoor, zet het vuur uit en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat het mengsel 5 min. afkoelen.
Laat ondertussen de paratha’s ontdooien. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de koriander fijn. Meng de cherrytomaten, komkommer en koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep ¼ van het aardappelmengsel op de helft van 1 paratha, laat ca. een ½ cm van de randen vrij. Vouw de paratha met behulp van de meegeleverde plastic vellen dubbel en druk de randen met een vork dicht. Herhaal dit met alle paratha’s.
Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de gevulde paratha’s in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Serveer direct met de tomaten-komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
4 el zonnebloemolie
35 g tomatenpuree
½ el kerriepoeder
225 g minikrieltjes
150 ml water
200 g diepvries tuinerwten
4 diepvries roti paratha's plain
250 g cherrytomaten
1 komkommer
15 g verse koriander