Rijst en garnalen uit de oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng 700 ml water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg de tomatenpuree en kerriepoeder toe en laat 2 min. doorkoken.
Verdeel de rijst over de bodem van de ovenschaal en leg de bevroren erwten en de cherrytomaten erop. Schep om. Schenk de bouillon erover en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Bak ca. 45 min. in de oven.
Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat de staartjes zitten. Neem na 30 min. oventijd de schaal uit de oven en schep de garnalen door de rijst. Dek weer af met aluminiumfolie en zet nog 15 min. in de oven.
Neem de schaal uit de oven en bestrooi met de koriander. Serveer met een salade van plakjes tomaat en wat mayonaise.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Rijst en garnalen uit de oven
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
10 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng 700 ml water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg de tomatenpuree en kerriepoeder toe en laat 2 min. doorkoken.
Verdeel de rijst over de bodem van de ovenschaal en leg de bevroren erwten en de cherrytomaten erop. Schep om. Schenk de bouillon erover en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Bak ca. 45 min. in de oven.
Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat de staartjes zitten. Neem na 30 min. oventijd de schaal uit de oven en schep de garnalen door de rijst. Dek weer af met aluminiumfolie en zet nog 15 min. in de oven.
Neem de schaal uit de oven en bestrooi met de koriander. Serveer met een salade van plakjes tomaat en wat mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ kippenbouillontablet
1 blikje tomatenpuree
2 tl kerriepoeder
300 g basmatirijst
1 pak extra fijne tuinerwten
1 bakje cherrytomaten
300 g reuzengarnalen
1 bakje koriander
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm