Couscous met gehaktballetjes en tomaten-paprikasaus
Zeg je gehaktballetjes, dan zeg je tomatensaus. Maar bij de couscous doen we het net even anders en gaan we voor een tomaten-paprikasaus.
Aan de slag
Rasp de ui en knoflook. Snijd de koriander fijn. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, de helft van de koriander, peper en het zout. Maak er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin. Haal de gehaktballetjes uit de hapjespan, maar maak de pan niet schoon.
Snijd ondertussen de paprika’s in dunne repen. Voeg de rest van de ui en de rest van de knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak ca. 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 min.
Voeg de balletjes en tomatenblokjes toe en laat de saus met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de couscous met de rest van de olie en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de yoghurt met de rest van de koriander en breng op smaak met peper.
Serveer de couscous met de tomatensaus, gehaktballetjes en yoghurtsaus.
Couscous met gehaktballetjes en tomaten-paprikasaus
Zeg je gehaktballetjes, dan zeg je tomatensaus. Maar bij de couscous doen we het net even anders en gaan we voor een tomaten-paprikasaus.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de ui en knoflook. Snijd de koriander fijn. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, de helft van de koriander, peper en het zout. Maak er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin. Haal de gehaktballetjes uit de hapjespan, maar maak de pan niet schoon.
Snijd ondertussen de paprika’s in dunne repen. Voeg de rest van de ui en de rest van de knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak ca. 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 min.
Voeg de balletjes en tomatenblokjes toe en laat de saus met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de couscous met de rest van de olie en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de yoghurt met de rest van de koriander en breng op smaak met peper.
Serveer de couscous met de tomatensaus, gehaktballetjes en yoghurtsaus.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
10 g verse koriander
300 g half-om-halfgehakt
½ tl zout
4 el milde olijfolie
2 paprika's
1 el zoete gerookte-paprikapoeder
400 g tomatenblokjes in blik
300 g couscous
125 g yoghurt Griekse stijl 10%