Witte chocolademousse met mangopuree en truffel-chocokrokantjes
bewaar
bewaar

Witte chocolademousse met mangopuree en truffel-chocokrokantjes

Witte chocolademousse? Ja! Mangopuree? Ja! Truffelchoco-krokantjes? Absoluut! Dit dessert heeft alleen maar winnaars.

20 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Breek de chocolade in stukken en doe samen met 75 ml slagroom (per 4 personen) in een steelpan. Laat de chocolade al roerend op laag vuur smelten. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Smelt ondertussen de kokosolie en meng met 125 g ontbijtgranen (per 4 personen). Verdeel over de bodem van de glaasjes.

Klop met een mixer de rest van de slagroom met het vanille-extract lobbig (niet helemaal stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de chocolade. Verdeel de mousse over de glaasjes en laat minstens 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pureer de mangoblokjes met ½ tl limoenrasp (per 4 personen) tot een gladde saus. Doe de mangopuree in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Spuit de mangopuree over de chocolademousse en garneer met de rest van de krokante ontbijtgranen en de rest van het limoenrasp.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witte chocolademousse met mangopuree en truffel-chocokrokantjes

Witte chocolademousse? Ja! Mangopuree? Ja! Truffelchoco-krokantjes? Absoluut! Dit dessert heeft alleen maar winnaars.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig