Witte chocolademousse met mangopuree en truffel-chocokrokantjes
Witte chocolademousse? Ja! Mangopuree? Ja! Truffelchoco-krokantjes? Absoluut! Dit dessert heeft alleen maar winnaars.
Aan de slag
Breek de chocolade in stukken en doe samen met 75 ml slagroom (per 4 personen) in een steelpan. Laat de chocolade al roerend op laag vuur smelten. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt ondertussen de kokosolie en meng met 125 g ontbijtgranen (per 4 personen). Verdeel over de bodem van de glaasjes.
Klop met een mixer de rest van de slagroom met het vanille-extract lobbig (niet helemaal stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de chocolade. Verdeel de mousse over de glaasjes en laat minstens 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pureer de mangoblokjes met ½ tl limoenrasp (per 4 personen) tot een gladde saus. Doe de mangopuree in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Spuit de mangopuree over de chocolademousse en garneer met de rest van de krokante ontbijtgranen en de rest van het limoenrasp.
Witte chocolademousse met mangopuree en truffel-chocokrokantjes
Witte chocolademousse? Ja! Mangopuree? Ja! Truffelchoco-krokantjes? Absoluut! Dit dessert heeft alleen maar winnaars.
nagerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukken en doe samen met 75 ml slagroom (per 4 personen) in een steelpan. Laat de chocolade al roerend op laag vuur smelten. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt ondertussen de kokosolie en meng met 125 g ontbijtgranen (per 4 personen). Verdeel over de bodem van de glaasjes.
Klop met een mixer de rest van de slagroom met het vanille-extract lobbig (niet helemaal stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de chocolade. Verdeel de mousse over de glaasjes en laat minstens 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pureer de mangoblokjes met ½ tl limoenrasp (per 4 personen) tot een gladde saus. Doe de mangopuree in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Spuit de mangopuree over de chocolademousse en garneer met de rest van de krokante ontbijtgranen en de rest van het limoenrasp.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g witte chocolade
250 ml verse slagroom
2 el kokosolie
175 g krokante ontbijtgranen truffel-choco
1 tl vanille-extract
1 limoen
125 g diepvries mangostukjes
Dit heb je nodig
amuseglaasjes
spuitzak