Noedelsoep met wokgroente en spek
Gooi het in de groep: het is tijd voor noedelsoep! Met wokgroente en speklap.
Aan de slag
Snijd ⅔ van de uien in halve ringen. Verhit ⅝ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gesneden ui in 15 min. lichtbruin en krokant. Roer regelmatig. Schep uit de pan op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout. Laat afkoelen.
Besmeer ondertussen de speklappen met de helft van de ketjap. Verhit ⅛ van de olie in een koekenpan en bak de speklappen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig en haal uit de pan.
Snipper ondertussen de rest van de ui. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak 3 min. mee. Voeg de rest van de ketjap en de sambal toe en bak 2 min. mee.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk het water erbij. Breng de soep aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Voeg de Chinese mie toe en haal de pan van het vuur. Laat 4 min. staan met het deksel op de pan. Snijd ondertussen de speklappen in stukjes van 1 cm.
Roer de mie los en verdeel over de borden. Verdeel de speklap erover en bestrooi met de gebakken uitjes.
Noedelsoep met wokgroente en spek
Gooi het in de groep: het is tijd voor noedelsoep! Met wokgroente en speklap.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd ⅔ van de uien in halve ringen. Verhit ⅝ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gesneden ui in 15 min. lichtbruin en krokant. Roer regelmatig. Schep uit de pan op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout. Laat afkoelen.
Besmeer ondertussen de speklappen met de helft van de ketjap. Verhit ⅛ van de olie in een koekenpan en bak de speklappen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig en haal uit de pan.
Snipper ondertussen de rest van de ui. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak 3 min. mee. Voeg de rest van de ketjap en de sambal toe en bak 2 min. mee.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk het water erbij. Breng de soep aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Voeg de Chinese mie toe en haal de pan van het vuur. Laat 4 min. staan met het deksel op de pan. Snijd ondertussen de speklappen in stukjes van 1 cm.
Roer de mie los en verdeel over de borden. Verdeel de speklap erover en bestrooi met de gebakken uitjes.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
8 el zonnebloemolie
2 speklapjes
4 el ketjap manis
400 g Thaise wokgroente
1 el sambal manis
1 groentebouillonblokje
1½ l kraanwater
250 g Chinese mie
Dit heb je nodig
keukenpapier
soeppan