Uiensoep met volkorentoast met komijnkaas
bewaar
bewaar

Uiensoep met volkorentoast met komijnkaas

Uiensoep is niet compleet zonder een broodje on top met gesmolten kaas. Dit keer gaan we voor komijnkaas.

30 min. bereiden / 10 min. oventijd / 45 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui met de tijmblaadjes in ca. 45 min. zacht en zoet. Roer regelmatig met een houten lepel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Voeg de bloem toe aan de ui en roer goed door. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.

Rasp ondertussen de kaas. Snijd het brood in sneden van 2 cm dik. Verdeel het brood over en met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kaas erover en bak 10 min. in de oven. 

Roer de azijn en tabasco door de soep. Verdeel de soep diepe borden en leg op ieder bord en snee brood.

vegatipJe kan deze soep heel makkelijk vegetarisch maken door het runderbouillonblokje te vervangen door een groente- of paddenstoelenbouillonblokje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Uiensoep met volkorentoast met komijnkaas

Uiensoep is niet compleet zonder een broodje on top met gesmolten kaas. Dit keer gaan we voor komijnkaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig