Groninger mosterdsoep met knolselderij en rookworst
Een ultiem kommetje budgetproof comfort soep.
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de soeppan en bak de knolselderij en knofllook met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Voeg de kookzuivel, heet water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en de selderij fijn.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Roer ⅗ van de mosterd erdoor, voeg de worst en ¾ van de selderij toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.
Schep de soep in diepe kommen, verdeel de rest van de mosterd er in een swirl over en bestrooi met de rest van de selderij.
Groninger mosterdsoep met knolselderij en rookworst
Een ultiem kommetje budgetproof comfort soep.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de soeppan en bak de knolselderij en knofllook met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Voeg de kookzuivel, heet water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en de selderij fijn.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Roer ⅗ van de mosterd erdoor, voeg de worst en ¾ van de selderij toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.
Schep de soep in diepe kommen, verdeel de rest van de mosterd er in een swirl over en bestrooi met de rest van de selderij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg knolselderij
2 tenen tenen knoflook
30 g De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
250 ml kookzuivel
1 l heet water
1 AH kippenbouillontablet
250 g Gelderse rookworsten
40 g verse selderij
5 el Groninger mosterd
Dit heb je nodig
soeppan
Staafmixer