Gestoofde aubergine met bosui en rijst
Iedereen opgelet: dit is aubergine op z'n best! Boterzacht en smaakvol dankzij het stoven in hoisin- en sojasaus.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met het deksel erop staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de aubergines in de lengte in 8 parten en halveer de parten in de breedte.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op hoog vuur. Voeg de aubergine en chilivlokken toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
Voeg de hoisinsaus, azijn, sojasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen. Voeg de helft van de bosui toe aan de aubergine en laat nog 10 min. stoven met het deksel op de pan.
Verdeel de rijst en aubergine over de borden en bestrooi met de rest van de bosui.
Gestoofde aubergine met bosui en rijst
Iedereen opgelet: dit is aubergine op z'n best! Boterzacht en smaakvol dankzij het stoven in hoisin- en sojasaus.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met het deksel erop staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de aubergines in de lengte in 8 parten en halveer de parten in de breedte.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op hoog vuur. Voeg de aubergine en chilivlokken toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
Voeg de hoisinsaus, azijn, sojasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen. Voeg de helft van de bosui toe aan de aubergine en laat nog 10 min. stoven met het deksel op de pan.
Verdeel de rijst en aubergine over de borden en bestrooi met de rest van de bosui.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 aubergines
4 el zonnebloemolie
½ tl chilivlokken
3 el hoisinsaus
1 el wittewijnazijn
3 el sojasaus
200 ml kraanwater
5 bosuitjes