Sticky tempeh met paksoi en rijst
bewaar
bewaar

Sticky tempeh met paksoi en rijst

Potverdikkie, het is weer tijd voor sticky! Met tempeh dit keer. Rijst koken, paksoi bakken in de pan, gebakken uitjes erover strooien en klaar is je bordje vol knapperigs.

35 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Meng de ketjap met de chilisaus. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm en wentel door de marinade. Laat staan tot gebruik.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Meng de uien met de bloem, peper en eventueel zout.

Verhit 5 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Roer regelmatig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in 4 parten. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de paksoi (in delen) 8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Meng de sojasaus erdoor.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan. Haal de tempeh uit de marinade en bak in 7-8 min. gaar op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Haal de pan van het vuur en meng de achtergebleven marinade erdoor.

Verdeel de rijst, tempeh en paksoi over de borden en bestrooi met de gebakken uitjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sticky tempeh met paksoi en rijst

Potverdikkie, het is weer tijd voor sticky! Met tempeh dit keer. Rijst koken, paksoi bakken in de pan, gebakken uitjes erover strooien en klaar is je bordje vol knapperigs.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig