Gezonde pizza met cherrytomaten
Een vega pizza maak je met cherrytomaten, champignons en mozzarella. Is-ie nog gezond ook!
Aan de slag
Doe al het meel met de helft van de olijfolie, de gist en het lauwwarme water in een grote kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 min. met je handen tot een glad deeg. Maak er een bol van, leg in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Bestrooi het werkblad met wat meel. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties (per 4 personen) en maak er bollen van. Leg er een schone theedoek overheen en laat nog een keer 1 uur rijzen.
Verwarm de oven met daarin de bakplaat zonder bakpapier voor op 230 °C. Snijd de cherrytomaten doormidden en meng met ¼ van de olijfolie. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
Bestuif het werkblad en de deegroller met wat meel. Rol 1 bol deeg met de deegroller tot een pizzabodem van Ø 18-20 cm. Bestrijk de pizzabodem met ¼ van de tomatenpuree, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel ¼ van de mozzarella erover en bestrooi met ¼ van de oregano. Verdeel ¼ van de cherrytomaten en ¼ van de champignons erover en bestrooi met peper. Bekleed de bakplaat in de oven met een vel bakpapier en schep de pizza met een grote spatel of de pizzaschep op de bakplaat. Bak in ca. 12 min. gaar in de oven. Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pizza uit de oven, bestrooi met ¼ van de rucola en serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.
Gezonde pizza met cherrytomaten
Een vega pizza maak je met cherrytomaten, champignons en mozzarella. Is-ie nog gezond ook!
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
48 min. oventijd
Aan de slag
Doe al het meel met de helft van de olijfolie, de gist en het lauwwarme water in een grote kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 min. met je handen tot een glad deeg. Maak er een bol van, leg in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Bestrooi het werkblad met wat meel. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties (per 4 personen) en maak er bollen van. Leg er een schone theedoek overheen en laat nog een keer 1 uur rijzen.
Verwarm de oven met daarin de bakplaat zonder bakpapier voor op 230 °C. Snijd de cherrytomaten doormidden en meng met ¼ van de olijfolie. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
Bestuif het werkblad en de deegroller met wat meel. Rol 1 bol deeg met de deegroller tot een pizzabodem van Ø 18-20 cm. Bestrijk de pizzabodem met ¼ van de tomatenpuree, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel ¼ van de mozzarella erover en bestrooi met ¼ van de oregano. Verdeel ¼ van de cherrytomaten en ¼ van de champignons erover en bestrooi met peper. Bekleed de bakplaat in de oven met een vel bakpapier en schep de pizza met een grote spatel of de pizzaschep op de bakplaat. Bak in ca. 12 min. gaar in de oven. Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pizza uit de oven, bestrooi met ¼ van de rucola en serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g volkoren speltmeel
200 g volkorentarwemeel
4 el milde olijfolie
7 g droge gist
200 ml lauwwarm water
250 g cherrytomaten
250 g champignons
400 g mozzarella
140 g tomatenpuree
2 tl gedroogde oregano
85 g rucola
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
pizzaschep
bakpapier