Kikkererwten met kerrie en rijst van Bonduelle (advertentie)
Koken met Bonduelle: kip kerrie wordt vega met kikkererwten en knapperige rode paprika.
Aan de slag
Schaaf of snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Roer de suiker door de wijnazijn. Schep er de komkommer door en zet apart.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika’s in dunne reepjes.
Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze in 8 min. zacht. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Schep de kerrie door de paprika. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Hak de peterselie fijn.
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik kerrie bij en bestrooi met de peterselie.
Kikkererwten met kerrie en rijst van Bonduelle (advertentie)
Koken met Bonduelle: kip kerrie wordt vega met kikkererwten en knapperige rode paprika.
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf of snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Roer de suiker door de wijnazijn. Schep er de komkommer door en zet apart.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika’s in dunne reepjes.
Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze in 8 min. zacht. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Schep de kerrie door de paprika. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Hak de peterselie fijn.
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik kerrie bij en bestrooi met de peterselie.
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
2 el kristalsuiker
50 ml wittewijnazijn
300 g witte rijst
1 middelgrote ui
2 rode paprika's
2 el milde olijfolie
620 g Bonduelle kikkererwten in blik
2 tl kerriepoeder
400 ml kookroom
1 takje verse peterselie