Chinese koolstamppot
Deze stamppot met Chinese kool is een echte wok 'n roll ervaring voor je smaakpapillen.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de peterselie fijn, houd het blad en de stelen gescheiden.
Verhit de helft van de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek met de uien en peterseliestelen 8 min. Draai het vuur laag, voeg het water en de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 10 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de Chinese kool in de lengte doormidden en vervolgens in repen van 2 cm.
Verhit de rest van de milde olijfolie op hoog vuur in een hapjespan of wok en bak de kool in ca. 7 min. gaar. Voeg na 5 min. de five spices toe. Bak nog 2 min. en schep uit de pan.
Giet de aardappelen af, schenk de melk en extra vierge olijfolie erbij en stamp tot puree. Roer de Chinese kool erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en spek-uienjus over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie en gebakken uitjes.
Chinese koolstamppot
Deze stamppot met Chinese kool is een echte wok 'n roll ervaring voor je smaakpapillen.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de peterselie fijn, houd het blad en de stelen gescheiden.
Verhit de helft van de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek met de uien en peterseliestelen 8 min. Draai het vuur laag, voeg het water en de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 10 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de Chinese kool in de lengte doormidden en vervolgens in repen van 2 cm.
Verhit de rest van de milde olijfolie op hoog vuur in een hapjespan of wok en bak de kool in ca. 7 min. gaar. Voeg na 5 min. de five spices toe. Bak nog 2 min. en schep uit de pan.
Giet de aardappelen af, schenk de melk en extra vierge olijfolie erbij en stamp tot puree. Roer de Chinese kool erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en spek-uienjus over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie en gebakken uitjes.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 middelgrote uien
15 g verse platte peterselie
4 el milde olijfolie
200 g gerookte spekreepjes
2 tl rodewijnazijn
250 ml water
1 Chinese kool
2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
3 tl extra vierge olijfolie
75 melk
50 gebakken uitjes
Dit heb je nodig
pureestamper