Vegan flammkuchen
bewaar
bewaar

Vegan flammkuchen

Een plantaardige versie van de Duitse klassieker: vegan flammkuchen. Heerlijk met tijm, haver crème fraîche en vegan spekjes.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. krokant.

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm.

Rol het deeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel vervolgens de kaas, ui, spekjes en tijm over het deeg. Bak in ca. 20 min. in de oven krokant en lichtbruin.

serveertip Lekker om te serveren met een frisse salade zoals venkel-sinaasappelsalade of rucolasade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan flammkuchen

Een plantaardige versie van de Duitse klassieker: vegan flammkuchen. Heerlijk met tijm, haver crème fraîche en vegan spekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig