Vegan flammkuchen
Een plantaardige versie van de Duitse klassieker: vegan flammkuchen. Heerlijk met tijm, haver crème fraîche en vegan spekjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. krokant.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Rol het deeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel vervolgens de kaas, ui, spekjes en tijm over het deeg. Bak in ca. 20 min. in de oven krokant en lichtbruin.
Vegan flammkuchen
Een plantaardige versie van de Duitse klassieker: vegan flammkuchen. Heerlijk met tijm, haver crème fraîche en vegan spekjes.
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. krokant.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Rol het deeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel vervolgens de kaas, ui, spekjes en tijm over het deeg. Bak in ca. 20 min. in de oven krokant en lichtbruin.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
160 g vegan spekjes
2 middelgrote uien
5 g verse tijm
1 rol vers flammkuchendeeg
120 g haver fraîche
150 g plantaardige Goudse rasp