Vegan paddenstoelenrisotto uit de oven
bewaar
bewaar

Vegan paddenstoelenrisotto uit de oven

Een romige vegan paddenstoelenrisotto uit de oven? Easy met dit recept. Garneer met peterselie en frisse citroen en je hebt een waar feestje op je bord.

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de shiitake en champignons op hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin. Snipper ondertussen de ui en bak na 6 min. mee met de paddenstoelen.

Laat ondertussen het bouillonblokje in het kokende water oplossen. Voeg de risottorijst toe aan de champignons en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn. Verdeel het rijstmengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem na 30 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor.

Snijd ondertussen de peterselie fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Haal de risotto uit de oven, meng de edelgistvlokken en ¾ van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie en het citroenrasp.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan paddenstoelenrisotto uit de oven

Een romige vegan paddenstoelenrisotto uit de oven? Easy met dit recept. Garneer met peterselie en frisse citroen en je hebt een waar feestje op je bord.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig