Vegan paddenstoelenrisotto uit de oven
Een romige vegan paddenstoelenrisotto uit de oven? Easy met dit recept. Garneer met peterselie en frisse citroen en je hebt een waar feestje op je bord.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de shiitake en champignons op hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin. Snipper ondertussen de ui en bak na 6 min. mee met de paddenstoelen.
Laat ondertussen het bouillonblokje in het kokende water oplossen. Voeg de risottorijst toe aan de champignons en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn. Verdeel het rijstmengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem na 30 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Haal de risotto uit de oven, meng de edelgistvlokken en ¾ van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie en het citroenrasp.
Vegan paddenstoelenrisotto uit de oven
Een romige vegan paddenstoelenrisotto uit de oven? Easy met dit recept. Garneer met peterselie en frisse citroen en je hebt een waar feestje op je bord.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de shiitake en champignons op hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin. Snipper ondertussen de ui en bak na 6 min. mee met de paddenstoelen.
Laat ondertussen het bouillonblokje in het kokende water oplossen. Voeg de risottorijst toe aan de champignons en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn. Verdeel het rijstmengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem na 30 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Haal de risotto uit de oven, meng de edelgistvlokken en ¾ van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie en het citroenrasp.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g kastanjechampignons
4 el milde olijfolie
150 g gesneden shiitake
1 middelgrote ui
1 vegan groentebouillonblokje
650 ml kokend water
250 g risottorijst
120 g haver fraîche
7½ g verse peterselie
1 citroen
3 el edelgistvlokken
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)