Bruschetta met ricotta, grapefruit en basilicum met rosé
bewaar
bewaar

Bruschetta met ricotta, grapefruit en basilicum met rosé

De ultieme smaaksensatie: bruschetta met ricotta, grapefruit en basilicum - de perfecte match voor jouw borrel!

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uiteinden van de ciabatta (deze gebruik je niet) en snijd de rest van het brood in 14 gelijke plakken (per 14 stuks). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie, schep om en bak ca. 10 min. in de oven lichtbruin en krokant.

Snijd ondertussen met een scherp mes ⅚ van de grapefruit de schil en het witte vlies. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Snijd de overgebleven halve grapefruit in 4 plakken (per 14 stuks).

Snipper de sjalot. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd grof, houd wat blaadjes apart voor de garnering. Meng de grapefruitparten en het opgevangen grapefruitsap met het gesneden basilicum, de sjalot, balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrijk de bruschette met de ricotta en verdeel de grapefruitsalade erover. Verdeel de ijsblokjes over de glazen en schenk de Spritzante erover. Garneer met een schijfje grapefruit en de achtergehouden basilicum. Serveer de bruschette samen met de rosé.

variatietipWil je de grapefruitsalade iets zoeter hebben? Besprenkel de bruschette vlak voor het serveren met wat honing.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bruschetta met ricotta, grapefruit en basilicum met rosé

De ultieme smaaksensatie: bruschetta met ricotta, grapefruit en basilicum - de perfecte match voor jouw borrel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig