AH verspakket Indonesische bami
Mie, groenten en ei ontmoeten elkaar in dit recept geïnspireerd op Indonesische bami. Combineer met vlees en een pepertje en... tada!
35 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes, snijd de winterpeen in stukjes en de prei in halve ringen. Maak de peper schoon en snijd fijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Breng 500 ml water aan de kook en kook hierin de sperzieboon in ca. 5 min. gaar.
Verhit ⅔ van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin het nasi-bamivlees 4 min. op hoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, winterpeen, paprika, prei en naar smaak rode peper toe en bak 4 min. op hoog vuur.
Voeg de sperzieboon, bamikruiden en de rest van het water toe en laat 10 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng het groentemengsel met de gekookte mienestjes.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin 2 eieren, de dooier doorgeprikt, in ca. 3 min. aan beide kanten gaar. Snijd het ei in repen en serveer bij de bami.
AH verspakket Indonesische bami
Mie, groenten en ei ontmoeten elkaar in dit recept geïnspireerd op Indonesische bami. Combineer met vlees en een pepertje en... tada!
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes, snijd de winterpeen in stukjes en de prei in halve ringen. Maak de peper schoon en snijd fijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Breng 500 ml water aan de kook en kook hierin de sperzieboon in ca. 5 min. gaar.
Verhit ⅔ van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin het nasi-bamivlees 4 min. op hoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, winterpeen, paprika, prei en naar smaak rode peper toe en bak 4 min. op hoog vuur.
Voeg de sperzieboon, bamikruiden en de rest van het water toe en laat 10 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng het groentemengsel met de gekookte mienestjes.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin 2 eieren, de dooier doorgeprikt, in ca. 3 min. aan beide kanten gaar. Snijd het ei in repen en serveer bij de bami.
combinatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH Indonesische bami verspakket
545 ml water
2 el zonnebloemolie
300 g nasi-bamivlees
300 g mienestjes
2 middelgrote scharreleieren