AH verspakket 'Indonesische' gado gado
Gado gado is een traditioneel Indonesisch gerecht en de inspiratie voor dit verspakket met rijst, taugé, pindasaus en een gekookt eitje. Gegarandeerd genieten.
40 min. bereiden
7 ingrediënten
Aan de slag
Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng zoveel water aan de kook dat de eieren net onderstaan en kook 7 min. Spoel de eieren koud, pel en snijd ze doormidden.
Breng het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
Meng 1 el bouillon en de zonnebloemolie met de kruidenmix en laat dit wellen.
Kook de sperziebonen, zoete aardappel en winterpeen 3-5 min. in de bouillon op middelhoog vuur.
Voeg de taugé toe, breng opnieuw aan de kook en giet de groenten vervolgens af en spoel koud. Meng de groenten met de gewelde kruiden.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en naar smaak rode peper 4 min. op hoog vuur.
Verhit de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de rijst met de afgekoelde groenten, plakjes komkommer, eihelften, satésaus en het gebakken ui-knoflookmengsel. Serveer de eventueel overgebleven rode peper apart.
AH verspakket 'Indonesische' gado gado
Gado gado is een traditioneel Indonesisch gerecht en de inspiratie voor dit verspakket met rijst, taugé, pindasaus en een gekookt eitje. Gegarandeerd genieten.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng zoveel water aan de kook dat de eieren net onderstaan en kook 7 min. Spoel de eieren koud, pel en snijd ze doormidden.
Breng het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
Meng 1 el bouillon en de zonnebloemolie met de kruidenmix en laat dit wellen.
Kook de sperziebonen, zoete aardappel en winterpeen 3-5 min. in de bouillon op middelhoog vuur.
Voeg de taugé toe, breng opnieuw aan de kook en giet de groenten vervolgens af en spoel koud. Meng de groenten met de gewelde kruiden.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en naar smaak rode peper 4 min. op hoog vuur.
Verhit de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de rijst met de afgekoelde groenten, plakjes komkommer, eihelften, satésaus en het gebakken ui-knoflookmengsel. Serveer de eventueel overgebleven rode peper apart.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH Indonesische gado gado verspakket
300 g basmatirijst
4 middelgrote scharreleieren
500 ml water
2 el zonnebloemolie
125 g taugé
125 g satésaus